FAQ

Is dit niet gewoon een verkooppraatje?

Zijn we zelf ook allergisch voor! Nee, dit is geen verkooppraatje. We vinden dit gewoon leuk om te doen, willen onze ideeën geven aan mensen die dit graag ontvangen.

Waarom maar 30 minuten?

We willen het behapbaar houden en zoveel mogelijk ondernemers helpen. We kijken eerst zelf naar de website en profielen, zodat we de tijd van het gesprek efficiënt gebruiken. 

Krijg ik achteraf de ideeën ook per mail opgestuurd of wordt het gesprek opgenomen?

Nee. We doen dit gratis en willen het ook leuk voor onszelf houden. Je kunt natuurlijk wel zelf aantekeningen maken, graag zelfs! De sessie wordt niet opgenomen. 

Leuk als ik allemaal ideeën krijg, maar wat als ik niet weet waar ik moet beginnen? 

We geven je ideeën die bij je passen. We willen je juist helpen met behapbare ideeën. Vind je social media lastig of weet je niet hoe je jouw website moet herschrijven, dan gaan we je ook niet adviseren om ‘even snel’ een webshop uit de grond te stampen. Geen zorgen, we willen dat je er zelf iets aan overhoudt en niet weggaat met een lijst vol onrealistische ideeën. 

Ik kan niet op dinsdag of donderdag, Wat nu?

Op dit moment willen wij het alleen op dinsdag en donderdagochtend doen, zodat we de rest van de tijd behouden voor onze betaalde klussen. Wellicht dat we in de toekomst andere tijden gaan hanteren, als blijkt dat hier vraag naar is.

Ontvangen jullie commissie als jullie je netwerkconnecties delen?

Nee. Gaan we ook in de toekomst niet doen. Wij hebben een heel groot netwerk met creatieven. Fotografen, editors, vormgevers, website bouwers, illustratoren, maar ook in de productie, logistiek, educatie en vele andere sectoren. Als je op zoek bent naar iemand voor een specifiek project, dan verwijzen wij je graag door. We vinden het alleen maar leuk als ons netwerk hier nog werk of connecties aan overhoudt.

Maar wat is jullie verdienmodel dan?

Dat hebben we niet. Als we hier naamsbekendheid aan overhouden, is dat heel leuk voor de toekomst. Gebeurt dat niet, dan is het een mooie ervaring om IdeeMachine in korte tijd op poten te zetten. Een nieuw plan ontwikkelen, nieuwe dingen proberen, leren, creatief bezig zijn en mensen helpen met hun onderneming. Dat is ontzettend leuk, dus waarom zouden we dat niet willen?